Ontstaan

Oorspronkelijk organiseerden een beperkt aantal motorrijders (militairen en burgerpersoneel van Defensie), gekazerneerd in het Air Traffic Control Centre, een uitgestippelde motorrit naar aanleiding van de jaarlijkse “All-Ranks’ -dag.


De groeiende interesse voor deze sportieve activiteit, de positieve invloed ervan op de samenwerking tussen de verschillende diensten van deze unieke eenheid in Oost-Vlaanderen en een ondernemingsplan dat in goede aarde viel bij de Korpscommandant ATCC, leidden in 2011 tot de oprichting van ARA, dat zich aansloot bij AVIA.


Deze door Defensie erkende vereniging telt ongeveer 30 leden, waarvan een 25 militairen en een 5-tal burgers.

 

Bestuur

Voorzitter:

Van Geert Gunther

Ondervoorzitter:

Simoens Andy

Secretaris:

Janssens Franck

atcc-comdo-stafsrt@mil.be

Penningmeester:

Van Poucke Filip

Webmaster:

Boddez Davy

Logistiek medewerker:

Heynderickx Alain

PR verantwoordelijke:

Verbeke Patrick

 

Motivatie

Onze vereniging bestaat uit een dertigtal personen die ervan houden om met hun gemotoriseerde tweewieler te genieten van al het moois dat België te bieden heeft, met respect voor de natuur en reglementeringen inzake verkeer en veilig motortoerisme.


Wij beogen kameraadschap, wederzijds begrip, respect en solidariteit tussen de eigen leden en leden van andere (militaire en burger) motorclubs.

Met respect voor diversiteit onthouden wij ons van religieuze, politieke of extremistische standpunten.

 

ATCC: Air Traffic Control Centre

Deze nog enige eenheid in Oost-Vlaanderen, gelegen aan de oevers van de Schelde, kent haar prille begin in 1951, toen de eerste militairen hier hun tentenkampen kwamen opslaan in GAVERE en SEMMERZAKE. In 1956 werden de ondergrondse installaties (bunker SEMMERZAKE) in gebruik genomen. In 2003 verhuisde het luchtverkeersleidingscentrum naar aan nagelnieuw bovengronds gebouw, genaamd naar het "state of the art" luchtverkeersleidingssysteem “SEROS II”, wat dan weer staat voor “SEMMERZAKE RADAR OPERATING SYSTEM II”.


Als operationele steuneenheid van Defensie ondersteunt het ATCC op een efficiënte manier de operaties van de Luchtcomponent door het aanleveren van luchtverkeersdiensten in en het beheer van het Belgische luchtruim. Het zorgt voor het aanleveren en onderhouden van radardata en luchtverkeersleidingssystemen ten voordele van andere eenheden, het verspreiden van luchtvaartinformatie en het verzekeren van specifieke vormingen in het domein van het beheer van het luchtverkeer.


 

Borgwal


ARA steunt de Ortho-agogische instelling Broeder EBERGISTE, ook gekend als “BORGWAL” en organiseert één maal per jaar een steunactiviteit ten voordele van deze instelling. De sponsorrit, waaraan de grote meerderheid van de ARA-leden belangeloos meewerkt draagt de naam “BORGWALTREFFEN".


ARA schenkt jaarlijks de volledige opbrengst van sponsorrit aan de Ortho-agogische instelling Broeder EBERGISTE, een voor deze instelling welgekomen gift die uiterst zorgzaam wordt besteed aan één van hun geplande projecten in het kader van de zorgbegeleiding.