Borgwaltreffen 2017

Het is 07.00Hr, zondagmorgen 10 september ’17 en de temperatuurmeter geeft 9°C aan. Na een regenachtige week blijkt de zon dan toch het pleit te winnen. Een nazomers dagje in het verschiet? Het zesde BORGWALTREFFEN kan moeilijk beter starten.

De harde kern van de club is al druk in de weer om alles “in staat van paraatheid” te brengen: de kassa wordt geteld, de PC’s geïnstalleerd, de reclame van onze sponsors wordt vakkundig opgehangen. Omstreeks halfacht schuiven we onze voeten onder tafel voor een lekker ontbijt die Bart POPPE en zijn sympathieke bende voor ons hebben klaargezet. Om 08.00Hr vertrekken drie van onze leden voor een laatste verkenning van het parcours, terwijl de andere medewerkers hun plaatsen innemen en ongeduldig wachten op het diepe gegrom van een stalen ros dat luttele seconden later de hoeve oprijdt.

Onze ‘professionele’ GPS stand kent wat groeipijnen, maar plan B zorgt ervoor dat we uiteindelijk iedereen van de nodige gegevens kunnen voorzien. Na een lekkere koffiekoek met een heerlijke kop koffie gaan de deelnemers op weg voor een bepijlde rit van 160 km doorheen de zwalm- en leemstreken richting Noord-Franse grens. Daarna gaat het richting Sigginga-heim ( het huidige Zingem) op de zachte helling van de linker Scheldevallei. Onder een stralend herfstzonnetje geniet iedereen na bij een lekkere koffie of een frisse pint. Zelfs de meest ervaren toerrijders waren het erover eens: het was een prachtige rit met schitterende, bij momenten idyllische panorama’s!