Safety Day 2017

Veiligheid op de weg is belangrijk. Naast de kennis van het verkeersreglement en de controle over de machine op de weg, is een doorgedreven praktische training aan lage snelheid een must om volop te kunnen genieten van een ritje in het drukke verkeer. Daarom organiseert ARA jaarlijks een Safety Day. In de voormiddag worden we theoretisch door het verkeer geloodst door een ervaringsdeskundige. Gregory wordt als politieagent dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het gebrek aan inzicht en de overmoed van sommige deelnemers aan het verkeer. Vanuit zijn standpunt heeft hij ons meegenomen naar verschillende verkeerssituaties die een risico inhouden. Gelukkig bleef hij overeind onder het spervuur van vragen die door onze leden werden gesteld. Je krijgt niet iedere dag de kans om een ‘stommiteit’ met een ‘zwaantje’ te bespreken zonder dat er een PV op volgt.

Na het middagmaal vertrekken we richting Ursel. Daar worden we opgewacht door Andy en Kenneth voor een robbertje vechten met onze motor. Bloed, zweet en tranen, maar alles blijven geven, om de perfecte slalom te rijden of om volop in de ankers te gaan aan – voor sommigen onder ons – wel zeer hoge snelheid. Grenzen worden afgetast en verlegd. Iedereen wordt persoonlijk gecoacht en bijgestuurd om de juiste techniek te leren toepassen.

Verbazing maakt plaats voor controle en met de juiste techniek liggen de meest onmogelijke oefeningen, binnen ieders bereik. We sluiten af rond 16u30. Moe maar vol zelfvertrouwen keren we terug naar onze kinderen, partner of gezin. Want zeg eens eerlijk, we willen toch allemaal terug veilig thuiskomen na een rit. Mission accomplished!

24 Apr 2017